Skip to main content

Junghiurile în spate sunt un disconfort frecvent, care apare pe fondul mai multor factori, începând de la poziția deficitară a corpului, afecțiuni în zona coloanei vertebrale, tensiune musculară și până la stres sau anxietate pe o perioadă îndelungată.

Cuprins:

  1. Junghiurile în spate – Simptome și soluții non-invazive de prevenire și ameliorare
  2. Junghiurile la spate – Care sunt cele mai recomandate tipuri de masaj terapeutic?

1. Junghiurile în spate – Simptome și soluții non-invazive de prevenire și ameliorare

Junghiurile în spate se manifestă prin dureri acute, slăbiciune musculară, amorțeală, durere toracică, dificultăți de respirație, senzații de înțepături sau arsură între omoplați, care se resimt mai ales atunci când te afli în mișcare. Tratarea junghiurilor în spate include mai multe variante, inclusiv unele non-invazive pentru fazele incipiente. Aici pot fi amintite soluții precum exerciții de întindere și masaj cu stretching pentru întinderea musculaturii în zona unde există tensiune.

De asemenea, masajul cu încălzire poate relaxa mușchii și calmează junghiurile în spate. Deținerea unui fotoliu de masaj și relaxare japonez, dotat cu programe și tehnici variate de masaj poate înlocui cu succes un terapeut calificat. Fotoliile de masaj japoneze cu role și perne de aer aplică mișcări de presare, batere ușoară, frământare, iar prin alternarea acestora ajuți mușchii să se relaxeze, sângele să pătrundă în țesuturi și să alimenteze cu oxigen zonele afectate, eliminând durerea locală cauzată de junghiurile în spate. Utilizarea în mod regulat a fotoliilor de masaj reprezintă soluția cea mai la îndemână privind contracararea durerilor musculare.

Pentru rezultate și mai bune poți îmbogăți rutina de relaxare cu diverse alte soluții. Așadar, activează programul de masaj Night Healing pentru a-ți pregăti corpul de somn, iar apoi ai grijă să-ți odihnești zona afectată, mai ales după o zi solicitantă cu antrenamente sau efort fizic susținut.

Încearcă un regim alimentar care să furnizeze corpului nutrienții necesari. O dietă slabă din punct de vedere nutritiv poate declanșa creșterea în greutate, iar kilogramele suplimentare ar putea presa sistemul muscular și osos din zona spatelui. Spanacul, varza kale, roșiile, portocalele, afinele sau cireșele sunt câteva dintre cele indicate alimente cu proprietăți antiinflamatorii. Include-le în gustările tale zilnice în loc de produsele care conțin zahăr.

2. Junghiurile la spate – Care sunt cele mai recomandate tipuri de masaj terapeutic?

Aplică și terapia cu gheață pentru a calma junghiurile la spate. Această soluție este cu atât mai recomandată după o zi activă fizic. Poți alterna compresele reci cu cele calde sau poți opta pentru terapia fotoliilor de masaj cu încălzitoare încorporate pentru durerile de spate.

Fotoliile de masaj cu încălzire prin perne plasate la spate ajută la reducerea inflamațiilor. Munca de birou sau menținerea corpului prea mult timp în aceeași poziție favorizează durerile de spate, rigiditatea și tensiunea locală. Evită sedentarismul, deoarece lipsa activității fizice favorizează atrofierea și senzația de înțepenire în diverse zone ale corpului. Compune o rutină zilnică în care să îmbini exerciții ușoare de aerobic, programele de masaj electric, yoga și stretchingul.

Masajul cu role poate fi reglat la intensitatea confortabilă, astfel încât mișcările să fie suficient de ferme la nivelul de rigiditate al mușchilor. Junghiurile în spate pot fi ameliorate și chiar prevenite prin masaj și exerciții de întindere, dar există situații în care este important să apelezi la ajutorul medicului. De exemplu, dacă durerile se acutizează și sunt persistente, există riscul să provoace un lung șir de neplăceri, începând de la probleme de concentrare, nervozitate, migrene, etc.

În general este recomandat să soliciți opinia unui specialist dacă durerile sunt severe și de durată, dacă sunt cauzate de leziuni sau dacă sunt asociate cu stări de oboseală, greață, amețeală, etc. Fotoliile de masaj sunt utile pentru protejarea sănătății musculare și creșterea mobilității prin masaj terapeutic și personalizat în funcție de condiția fizică a fiecărei zile.