Skip to main content

Masajul electric revitalizează organismul, scade anxietatea, optimizează fluxul sanguin și echilibrează sănătatea mentală. În funcție de zona corporală și de grupele de mușchi asupra cărora se lucrează, masajul poate fi folosit pentru prevenirea și vindecarea anumitor afecțiuni. De cele mai multe ori, masajul electric previne, ameliorează sau chiar vindecă majoritatea afecțiunilor asociate omului modern. Sedentarismul, statul prea mult la birou, obiceiul de a ține corpul aplecat asupra telefoanelor limitează mobilitatea și flexibilitatea mușchilor și articulațiilor.

Consecințele pot fi severe, iar cu timpul pot necesita intervenții medicale complexe și costisitoare. Din acest motiv, sesiunile săptămânale de masaj au devenit parte din rutina zilnică a multor persoane preocupate de propria sănătate. Descoperă mai departe motivele care fac masajul la fel de indispensabil precum alimentația, sportul sau programul organizat de somn.  

Cuprins:

  1. Masajul electric apără imunitatea de efectele unui stil de viață nesănătos
  2. Programele de masaj influențează mobilitatea musculară

1. Masajul electric apără imunitatea de efectele unui stil de viață nesănătos

Masajul este singura soluție cu efecte complete asupra minții și a corpului. Mai mult, masajul poate compensa anumite lipsuri din rutina personală și poate combate consecințele nefavorabile ale unor obiceiuri nesănătoase. De exemplu, prin masaj reduci efectele sedentarismului.

Programul de la job sau sarcinile familiale îți lasă prea puțin timp și energie pentru a-ți pune corpul în mișcare. Scaunele și fotoliile de masaj cu suport pentru picioare îți activează sângele în orice zonă a corpului, în funcție de programul pe care îl activezi. Toate tipurile de masaj au la bază un element comun: presiunea exercitată asupra corpului. Prin presiunea exercitată asupra mușchilor este relaxată rigiditatea musculară, stimulat fluxul sangvin, normalizat ritmul cardiac, echilibrat nivelul cortizolului și astfel, tensiunea arterială începe să funcționeze în parametrii normali. 

Petreci prea mult timp în scaunul de birou? Rolele care fac masajul electric sunt programate să pătrundă în cea mai profundă contractură musculară. Pernele cu aer cald masează cu presiune diferită fiecare zonă a corpului, imitând cu precizie flexibilitatea masajului realizat de mâna umană. 

Datorită masajului este menținut nivelul optim de celule albe în organism, necesare în lupta contra infecțiilor. Sedentarismul favorizează creșterea nivelului de cortizol în corp. Când hormonul stresului depășește nivelul normal, atunci scade producția endorfinelor, iar persoana poate experimenta dezechilibre psiho-emoționale, precum depresia sau anxietatea. 

Somnul insuficient se numără printre principalii factori care conduc la boli cronice. Atunci când somnul este frecvent întrerupt sau dormi mai puțin de 7-8 ore pe noapte, crește riscul de diabet, cancer, depresie, demență sau Alzheimer. Așadar, odihna este crucială pentru sănătatea ta și nu doar un moft. De ce este important masajul înainte de culcare? Deoarece sunt stimulate undele delta în encefalograma creierului, asociate fazei de somn profund. 

2. Programele de masaj influențează mobilitatea musculară

Activarea săptămânală a programelor automate de masaj ajută la deblocarea fluxului sanguin. Astfel sângele circulă în tot corpul, transportă oxigen și nutrienți către organele vitale. Mai mult, sângele poate pătrunde în zonele dureroase și rigide, astfel mușchii își recapătă flexibilitatea. Odată ce îți recapeți mobilitatea musculară, nu doar că scapi de durere, dar și spatele revine la poziția naturală. Păstrarea unei posturi corecte a spatelui previne scolioza, cifoza sau alte deformări dureroase ale coloanei vertebrale care necesită intervenții și gimnastică medicală. 

Masajul electric pentru stretching este indicat în mod special celor care practică sport. Manevrele de masaj cu frământare sau batere activează fluxul în mușchi și ajută la eliminarea acidului lactic și a peroxidului lipidic. Atunci când este activată circulația la nivel local, mușchii sunt alimentați cu oxigen, fosfat, glucoză și trigliceride. 

Mai mult, în urma manevrelor de batere se ard grăsimile din straturile celulare subcutanate, precum și țesutul subcutanat excesiv, iar mușchii devin mai tonici. Masajul efectuat până la nivelul mușchilor paravertebrali adânci eliberează oxitocina, un hormon asociat plăcerii și despre care studiile afirmă că poate preveni instalarea osteoporozei.  

Destinderea corpului și a minții sunt cruciale pentru calitatea vieții pe toate planurile. Din fericire, tehnologia de ultimă a oră a fotoliilor de masaj îți permite să le ai pe ambele la orice oră. Nu e suficient să ajungi de 2-3 ori pe săptămână la saloanele de masaj. Ai nevoie de relaxare înainte de culcare, după antrenamentele sportive, după o zi solicitantă sau ori de câte ori simți disconfort fizic ori tonus scăzut. Fotoliile de masaj trebuie privite drept o investiție de lungă durată, deoarece îți oferă suport terapeutic în confortul casei tale, indiferent de momentul zilei. 

Solicita acum oferta de pret wapp