Skip to main content

Ce au în comun mersul nordic și masajul? Sunt metode care-ți pun sângele în mișcare, atunci când sportul nu se numără printre pasiunile tale. De asemenea, mersul nordic și masajul asigură un antrenament eficient pentru pregătire înainte de drumeții, sport sau alte activități cu efort intens.

Cuprins:

  1. Mersul nordic și masajul de relaxare dizolvă consecințele negative ale sedentarismului
  2. Mersul scandinav și masajul electric anihilează simptomele depresiei 

1. Mersul nordic și masajul de relaxare dizolvă consecințele negative ale sedentarismului

Mersul nordic este considerat un tip de sport care se practică folosind acele bețe speciale, care au vârfurile orientate spre spate. Bețele mersului nordic susțin și antrenează o mare parte din musculatură. Această practică înseamnă mai mult decât a pune un picior în fața celuilalt. Când mergi normal, soliciți musculatura picioarelor și cea din zona abdomenului.

Însă, folosind bețele pentru mersul nordic, favorizezi atât activitatea mușchilor abdominali, ai picioarelor, cât și grupele musculare din zona superioară a corpului. Efecte similare asigură și sesiunile de relaxare în fotoliile de masaj terapeutice profesionale. Minim 15 minute în fotoliile de masaj japoneze cu perne de aer sunt tot ce are nevoie corpul tău pentru stimularea umerilor, brațelor, taliei și a picioarelor.  

Mersul nordic pune în funcțiune peste 80% din musculatură, ceea ce asigură accelerarea arderii caloriilor, normalizarea tensiunii arteriale și creșterea rezistenței la efort. Rolul bețelor nu se rezumă doar la susținere, ci acestea sunt concepute inclusiv cu scopul de a prelua greutatea și a distribui efortul în mod egal.

În acest fel, corpul tău conservă mai multă energie decât atunci când mergi normal. Nordic Walking și alternarea tehnicilor de masaj previn consecințele negative ale sedentarismului. În plus, pot fi soluții utile pentru revigorare după o perioadă de pauză sau inactivitate fizică. Ambele tehnici oferă beneficii similare pe plan fizic și mental. 

2. Mersul scandinav și masajul electric anihilează simptomele depresiei 

Mersul scandinav și masajul electric sporesc mobilitatea musculară și articulară, iar astfel reușești să ții la distanță întinderile, rupturile, gonartroza, durerile lombare, cervicale și febra musculară. Persoanele cu probleme respiratorii au semnalat o îmbunătățire în privința absorbției de oxigen în urma masajului electric efectuat săptămânal și a practicării mersului scandinav de 2-3 ori pe săptămână.

Cei cu probleme cardiace au sesizat o îmbunătățire în privința stabilizării tensiunii arteriale, normalizării pulsului și a rezistenței la efort. Aceste soluții ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, la ameliorarea simptomelor și recuperarea mai rapidă în urma unor afecțiuni sau leziuni în timpul sportului.

Ce mai au în comun mersul nordic și masajul? Echilibrează impactul cortizolului asupra organismului, eliberează endorfinele și ridică nivelul de toleranță față de simptomele ușoare ale depresiei. Influențează procesul metabolic, facilitează transportul de oxigen odată cu fluxul sanguin către celule, țesuturi și organe.

Efortul fizic în aer liber este prilejul perfect de asimilare a vitaminei A și pentru o cură naturală de vitamina D. Aceste două vitamine joacă un rol crucial în sănătatea pielii, părului și a ochilor. 

Contrar zvonurilor, mersul nordic nu se practică doar în zone montane, ci și în orașe, păduri, parcuri și chiar plaje și terenuri nisipoase. Întrucât România adăpostește o varietate de forme de relief, profită și include mersul nordic în rutina săptămânală. Tot ce îți trebuie se rezumă la două bețe în care să te sprijini și un echipament confortabil, adaptat zonei pe care urmează să o parcurgi. Poți merge de unul singur pentru a petrece timp cu tine după o săptămână încărcată. Astfel ai timp să contemplezi natura, să te conectezi cu foșnetul frunzelor, sunetul apei, cântatul păsărilor, etc. De asemenea, poate fi prilejul perfect să ții copiii departe de telefoane și televizor, măcar pentru o zi.