Skip to main content

Studiile arată că, după vârsta de 25 de ani, rata metabolismului scade cu aproximativ 5-10%. Accelerarea arderilor metabolice poate fi influențată de obiceiurile tale zilnice care vizează calitatea alimentelor, nivelul de hidratare și multe altele. Așadar, felul în care îți va arăta silueta și peste 10 ani depinde direct de alegerile tale din prezent.

Cuprins:

  1. Accelerarea arderilor metabolice și masajul robotic – Cum îmbunătățești metabolismul în mod natural?
  2. Cum obții un metabolism alert? Renunță la micile plăceri vinovate

1. Accelerarea arderilor metabolice și masajul robotic – Cum îmbunătățești metabolismul în mod natural?

Accelerarea arderilor metabolice este influențată și de factorul genetic, sexul persoanei, vârsta, adică acele elemente asupra cărora nu avem nici o putere. Vestea bună este că îți poți îmbunătăți totuși arderile metabolice aplicând câteva reguli simple și cu eficiență dovedită pe termen lung. 

  • Pune la lucru cât mai multe grupe de mușchi

Studiile arată că, rata privind arderile metabolice este stimulată prin exercițiile fizice care solicită mai multe grupe de mușchi. Dacă nu te pasionează sportul sau nu ești adeptul antrenamentelor intense, atunci compune un program de mișcare diversificat. Aici poți include scurte sesiuni de jogging, plimbări ușoare, îmbinate cu exerciții de aerobic. 

Pentru rezultate mai bune, asociază mișcarea moderată cu masajul. De exemplu, fotoliile de masaj japoneze sunt gândite să lucreze asupra diferitelor grupe de mușchi. Ce fel de fotolii de masaj ar trebui să cumperi? Fotoliile de masaj japoneze oferă cel mai performant masaj de tip Deep Tissue sau masaj profund până la 12.5 cm. Scaunele și fotoliile de masaj cu role permit masarea părții superioare a mușchilor trapezi, adică acolo unde se acumulează oboseala de peste zi. Rolele masează ferm mușchii, prin alternarea tehnicilor de masaj tradiționale de origine japoneză. Programul de masaj ,,cu frământare manuală’’ lucrează în mod repetat zonele rigide, optimizând astfel circulația sângelui către toate grupele de mușchi. 

  • Hidratează-te inteligent

Hidratarea e importantă, dar momentul în care alegi să consumi apă influențează arderile metabolice.. Planifică momentele din zi în care este indicat să bei apă. Consumă un pahar de apă înaintea fiecărei mese, fructe și legume cu nivel crescut de apă. Dacă nu-ți place să bei apă pur și simplu, atunci poți recurge la câteva alternative la fel de eficiente. Bea două pahare de ceai verde pe zi. Mixează un pahar de apă cu felii de castravete sau adaugă felii de lămâie și miere de albine. 

  • Mesele scurte și dese

Pentru un consum metabolic echilibrat este indicat să respecți cele trei mese pe zi, plus două mici gustări. Prin urmare, mănâncă puțin și des pentru a menține consumul energetic și arderea grăsimilor.

  • Înlocuiește carbohidrații cu proteine

Oferă-i organismului necesarul de proteine pentru a da un boost metabolismului. Surse excelente de proteine sunt carnea slabă, tofu, fasole, nuci, brânzeturi cu puține grăsimi, ouă. 

Care sunt alimentele inamice care încetinesc arderile metabolice? Porumbul, zahărul, îndulcitorii artificiali, alcoolul, fructele uscate, băuturile dietetice sau alimentele care conțin grâu trebuie evitate.  

Acizii grași Omega-3 sunt cruciali pentru metabolismul tău. Știai că, uleiul de pește și alte surse de Omega 3 grăbesc arderile cu peste 300 de calorii pe zi? Dieta bazată pe acizi grași ajută la slăbirea rezistenței la leptină, un hormon care favorizează pierderea în greutate.

2. Cum obții un metabolism alert? Renunță la micile plăceri vinovate

Obiceiurile zilnice pe care le consideri normale îți pot afecta grav metabolismul. Adori să consumi sucuri dietetice, să mănânci în oraș și ignori adesea etichetele alimentelor? Mâncatul în oraș dăunează siluetei tale. De ce? Deoarece restaurantele servesc porții duble de mâncare, față de cantitatea necesară unei siluete sănătoase.

Sucurile carbogazoase cresc rata de îngrășare cu peste 30%. Dacă tot ți-ai propus să fii atent la ceea ce incluzi în organism, nu strică să verifici etichetele produselor alimentare pe care le consumi de obicei. Multe conțin ingrediente necunoscute pentru oamenii obișnuiți. Pe viitor fii atent la nivelul de zahăr, de grăsimi, iar dacă observi mai mult de 6 ingrediente pe care nu le recunoști, atunci exclude produsul din alimentația ta.

Calciul și vitamina C sunt formula minune pentru arderile metabolice. Calciul stimulează metabolismul, iar vitamina C favorizează procesul de absorbție a calciului în corp.Poți să apelezi la suplimente alimentare și să completezi regimul cu fructe, legume și lactate conținut de grăsime de 2%.   

Tu ce obiceiuri aplici pentru îmbunătățirea procesului metabolic?