Skip to main content

Celulita implică acele acele depozite mici de grăsime care conferă pielii textura inestetică, similară cojii de portocală. Nu există tratamente minune care să vindece celulita, dar o rutină corectă de viață poate ajuta la menținerea unei pieli cu aspect neted, fără imperfecțiuni. Care sunt soluțiile care luptă cel mai eficient împotriva celulitei? Care sunt cauzele care conduc la apariția celulitei?

 Cuprins:

 1. Celulita, între disconfort estetic și semnal de alarmă al organismului
 2. Eliminarea celulitei  – Cum protejezi pielea de aspectul ,,cojii de portocală’’?

1. Celulita, între disconfort estetic și semnal de alarmă al organismului

Celulita nu apare pur și simplu, ci este rezultatul unui cumul de factori sau de obiceiuri nesănătoase de viață. Retenția de lichide, acumularea de toxine, sedentarismul, circulația sanguină deficitară, alimentația calorică sau tonusul muscular slab sunt câțiva dintre factorii care favorizează aspectul cojii de portocală a pielii.

Evitarea celulitei presupune urmarea unui proces constant, bazat pe alimentație optimă, activitate fizică și alte soluții care trebuie respectate zilnic. Celulita trebuie privită mai mult decât ca pe un simplu disconfort de natură estetică. Faptul că pielea capătă aspectul similar cojii de portocală este practic o oglindire a stării tale de sănătate.

Prezența celulitei semnalează nevoia organismului de a elimina toxinele, patogenii și reziduurile care afectează ficatul sau sistemul limfatic. Așadar, ca să ții la distanță celulita și să te bucuri mereu de o piele perfectă, trebuie să ai grijă de sănătatea limfei și a ficatului tău. Sistemul limfatic reprezintă de fapt calea de eliminare a reziduurilor acumulate în celulele și țesuturile corpului tău.

Dacă limfa este blocată, toxinele se adună și provoacă probleme de sănătate. Pentru deblocarea limfei trebuie să incluzi activitatea fizică în rutina ta zilnică. Conform studiilor, persoanele cu celulită au de asemenea blocaje la nivelul limfei sau un sistem limfatic ce funcționează lent. Când apar dereglări ale limfei, celulele de grăsime se umflă, iar una dintre consecințe este chiar celulita.

Principalele cauze care duc la celulită sunt:  

 • dezechilibrele hormonale;
 • circulație periferică deficitară;
 • flux sanguin cu probleme;
 • prezența varicelor;
 • probleme ale țesuturilor conjunctive.

2. Eliminarea celulitei  – Cum protejezi pielea de aspectul ,,cojii de portocală’’?

Ce poți face zilnic pentru mobilizarea sistemului limfatic?

Majoritatea reziduurilor din corp sunt solubile în grăsime și vor fi eliminate odată cu aceasta prin practicarea unei rutine constante de activitate fizică. Săriturile ușoare, masajul electric pentru deblocarea limfei, mersul pe bicicletă, plimbările în pas alert, înotul sau exercițiile de aerobic contribuie la îmbunătățirea vaselor limfatice, arderea grăsimilor și ,,topirea’’ toxinelor.

Tehnologia fotoliilor de masaj japoneze profesionale cu role și perne de aer asigură programele optime concentrate pe stimularea limfei, detoxifierea organismului și deblocarea fluxului sanguin. Masajul cu frământare și tapping se focusează începând cu zona coloanei vertebrale și până la zona inferioară a taliei. Mișcările de frământare încep lent, redând astfel senzația unui masaj natural, realizat de mâinile umane. Atunci când rolele de frământare masează în profunzime, viteza acestora este redusă și adaptată la punctele rigide ale corpului. Rolele de frământare ating o profunzime de până la 12.5 cm a mușchilor interiori.

Pernele de aer ale fotoliilor de masaj favorizează fluxul sângelui, ceea ce duce la o mai bună circulație a oxigenului în corp și implicit, la accelerarea procesului de detoxifiere. Masajul cu perne de aer oferă senzația de confort prin mișcări de compresie și eliberare a presiunii. Astfel, tehnologia pernelor de aer deblochează circulația sângelui prin compresarea și eliberarea repetată și treptată a aerului.

Pentru rezultate mai bune apelează la masajul stretching. În timp ce corpul este cuprins de pernele de aer și rolele pentru frământare, spatele și picioarele sunt întinse ferm. Scaunele și fotoliile de masaj cu role pentru punctele reflexogene din tălpi îmbunătățesc circulația periferică, ceea ce diminuează riscurile apariției celulitei.

Fotoliile de masaj japoneze cu role, perne de aer și încălzitoare încorporate contribuie masiv la arderea grăsimilor și implicit, la eliminarea toxinelor din țesuturi și celule. Mecanismele avansate de masaj sunt concepute să depisteze zonele rigide și să relaxeze musculatura tensionată, astfel încât sângele să poată pătrunde în toate zonele corpului pentru a le alimenta cu oxigen și nutrienții proveniți din nutriție. 

Combaterea celulitei este puternic influențată și de alegerile tale în materie de alimentație

Alimentația de corecție trebuie să includă elemente cu aport de vitamina A, vitamina C, complex de vitamina B, calciu, magneziu, potasiu și antioxidanți. 

Cei care vor să evite celulita trebuie să prevină deshidratarea prin consumul a minim 2 litri de apă pe zi și retenția de apă prin masajul efectuat zilnic. De asemenea, trebuie avută în vedere și lista alimentelor interzise care stimulează celulita și anume:

 • zahărul;
 • siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză;
 • sarea rafinată;
 • prăjelile;
 • mâncarea tip fast-food;
 • sucurile carbogazoase.

Cu ce poți înlocui alimentele nesănătoase? Cu alegeri bogate în fibre, care îmbunătățesc circulația sângelui și ameliorează aspectul cojii de portocală. Care sunt acestea?

 • avocado;
 • banane;
 • cereale de ovăz;
 • sparanghelul;
 • ceaiul verde;
 • oțetul de mere;
 • pepenele verde;
 • fasolea;
 • uleiul de pește;
 • semințele de in;
 • broccoli;
 • portocalele;
 • ananasul.   

Atunci când abordezi un stil de viață anti celulită reușești practic să protejezi sănătatea întregului corp. După cum s-a menționat anterior, prevenirea celulitei nu trebuie limitată la motive de ordin estetic ci trebuie concepută ca efect pozitiv al unui plan de sănătate generală. Dacă simptomele celulitei continuă să apară, atunci consultă opinia unui specialist pentru depistarea cauzei și prescrierea unui tratament adecvat corpului și stilului tău de viață.