Skip to main content

Masajul relaxant în scaun profesional reprezintă soluția ideală de a beneficia de sesiuni săptămânale de masaj atunci când nu poți ajunge la salon. Fie că vrei să te menții în formă, fie că vrei să te refaci după sport, ține cont de câteva reguli înainte și după fiecare sesiune. 

Cuprins:

  1. Masajul relaxant – Ce să NU faci înainte să te așezi în scaunul de masaj?
  2. Masajul electric – După masaj, corpul are nevoie de o pauză

1. Masajul relaxant – Ce să NU faci înainte să te așezi în scaunul de masaj?

Regulile privind masajul zilnic de relaxare te ajută să eficientizezi procedura, să eviți febra musculara și să-ți menții tonusul. 

  • Fără mese copioase

Înainte și după masajul relaxant este bine să nu se consume alimente cel puțin 30 de minute. După fiecare masă, organismul se focusează asupra digestiei și mai puțin pe circulația sanguină locală sau asupra procesului de metabolizare a toxinelor create de celule. Fluxul sanguin trebuie optimizat astfel încât, oxigenul și nutrienții să circule către mușchi și țesuturi. Totuși, dacă simți nevoia să mănânci ceva, atunci rezumă-te la o gustare ușoară. De preferat o salată, un fruct, iaurt sau un baton proteic. Acestea pot fi consumat și după masaj dacă te simți amețit sau ți-e foame.

  • Nu mai puțin de 1-2 pahare de apă suplimentare față de consumul obișnuit

Efectuarea masajului în scaunul profesional ajută la funcționarea sistemului limfatic care la rândul său susține sistemul imunitar și detoxifierea organismului. Însă, lipsa hidratării îngreunează aceste efecte. Astfel, masajul de relaxare și hidratarea corectă compun formula eficientă prin care este protejată imunitatea, sunt eliberate toxinele din corp și redusă oboseala musculară.

Prin hidratarea înainte de masajul relaxant, mușchii sunt mai ușor de manipulat. Acest lucru scade nivelul apei și a electroliților din organism, pierderi care favorizează durerile musculare. Bea apă preventiv. Nu aștepta să-ți fie sete. Senzația de sete arată că, organismul este deja deshidratat.

  • Nu schimba direct canapeaua cu scaunul de masaj

Înainte să începi masajul relaxant în scaunul profesional este bine să-ți pregătești corpul pentru această procedură. Pune-ți mușchii și ligamentele în mișcare prin exerciții ușoare de aerobic sau stretching.

  • Nu ignora rolul pregătirii mentale pentru masaj

Dă drumul la playlistul cu muzică de relaxare. Ascultă muzică pe fundal (nu la căști) și selectează melodii de pian, cu instrumente de suflat, muzică clasică, jazz sau sunete din natură.  

2. Masajul electric – După masaj, corpul are nevoie de o pauză

Atunci când faci sport obișnuiești să urmezi o rutină de relaxare, nu-i așa? E puțin probabil să existe cineva care, odată întors de la jogging să se pună direct la somn. La fel se întâmplă și după finalizarea sesiunilor de masaj în scaun. 

  • Hidratare și mișcare

După finalizarea masajului relaxant este indicat să faci puțină mișcare și să te hidratezi. Mersul alert și consumul de apă accelerează eliminarea toxinelor, îmbunătățind efectele masajului. 

  • Evită sportul intens după masaj

Mușchii au fost deja lucrați și solicitați ca și cum ai fi făcut mișcare, mai ales dacă ai optat pentru un masajul mușchilor paravertebrali adânci. Sportul intens, jogging-ul sau mersul la sală ar putea face mai mult rău decât bine. Musculatura a fost presată, întinsă și lucrată timp de 20-30 de minute. Dacă ai să continui activitățile fizice care să pună mușchii la treabă, riști cel puțin febră musculară.

  • Menține tonusul câștigat prin masaj

Setează o rutină de relaxare care poate să includă aromaterapie sau o baie cu ulei de eucalipt și sare amară. Sărurile amare din Marea Moartă au capacitatea de a detensiona mușchii și articulațiile rigide. Mineralele din sare se vor absorbi în piele. Apa caldă va deschide porii, optimizând fluxul sanguin și totodată, aspectul pielii. Masajul relaxant stimulează sistemul parasimpatic, ce echilibrează cortizolul și crește gradul de serotonină.

Formează o rutină adecvată stilului tău de viață care să te pregătească fizic și mental pentru sesiunea de masaj. Terapia prin masaj nu înseamnă doar relaxare. Programele și tehnicile selectate activează mușchii, lucrează asupra ligamentelor și articulațiilor. Astfel, există riscul ca, prin suprasolicitare să obții sau să crești disconfortul și astfel, să anulezi fără să vrei efectele terapeutice.